2014. június 10., kedd

Idén is ő volt a legjobb: Interjú Mészáros Virággal

A hajszín változott, az első hely megmaradt!
(Fotó: http://virdzsophoto.blogspot.hu/)
Biztosan emlékeztek még arra az interjúra, amely pár hónapja Mészáros Virággal készült. A nagydorogi fotós-tehetség az érettségi időszakban is keményen dolgozik, és munkáját újra elismeréssel koronázta meg a DUE Médiahálózat.  Az egyesület, (amely Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete) idén is meghirdette tehetségkutató pályázatát, melyen belül ismét kiírásra került az Év Diákfotósa kategória. A középiskolás diákok közül Virág nyerte el az első díjat, amellyel történelmet írt, hiszen ő lett a kategória első olyan versenyzője, aki két egymást követő évben is első helyezést ért el.

Fontos megemlíteni, hogy a kategória pályázóit, ezúttal mások bírálták, így bebizonyosodott, hogy Virág stílusa több profi fotós szerint is kiemelkedő. Bár Virág már bőszen készült az érettségi vizsga szóbeli részére, szakított időt arra, hogy válaszoljon a kérdéseimre.

Mondhatom, hogy történelmet írtál, hiszen az év diákfotósa kategóriában először fordult elő címvédés.  Lehet ennél szebben búcsúzni a középiskolás kategóriától?

A tavalyi siker önmagában már egy szint, egy teljesítmény, ahol azt mondhatom, hogy megérte belevágnom. Az idei pedig egy ráadás, amire úgy érzem, végképp büszke lehetek, hiszen az elmúlt évhez képest sokat fejlődtem. Remélem jövőre is hasonló sikereket érhetek el, ugyan már felsőoktatási kategóriában.

Melyik képeddel nyerted el a díjat?

A győztes kép
(Fotó: http://virdzsophoto.blogspot.hu/)
A képet egyik barátnőmmel és segítőmmel készítettük, aki a tavalyi nyertes kép alanya is egyben. Elvont irányba indultunk, így készült ez a kép a temető melletti jóformán elhagyatott erdős területen, kisebb boszorkány beütéssel, legalább is a kép láttán ez ugrik be a legtöbb embernek. Valójában a kép elkészítésekor - ahogy az velünk lenni szokott – egy dolog motivált, hogy alkossunk valamit, ami elvont és minél kevésbé hétköznapi. Ez sült ki belőle.

Milyen változásokat tapasztaltál az életedben, miután tavaly először hódítottad el a díjat? Mire számítasz most?

Azóta teljesen megváltozott az életem. Rengeteg új embert ismerhettem meg ez által, új tapasztalatokhoz, lehetőségekhez jutottam, új céljaim vannak, sokkal motiváltabb vagyok. Minden szempontból nyertem vele. Remélem az idei év is új lehetőségeket kínál még több tapasztalattal, fejlődéssel.


Hamarosan újabb próbatétel elé nézel, jönnek a szóbeli érettségik, mik a további terveid a vizsgák után?


Pihenés! Ennyi rohanás és feladat után szeretnék végre egy nyarat úgy tölteni, hogy nem aggódom a későbbieken. Végre végleg eltüntethetem a jegyzeteimet, és vígan lubickolhatok a nyárban a tudattal, hogy többé nincs rájuk szükségem. De nem az az ember vagyok, aki csak úgy céltalanul fejest ugrik és teng-leng, már most betábláztam a nyaram. 


Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, eseményekről, kövessétek a Sikerkovácsok Facebook oldalát, melyet ezen a linken érhettek el!